www.flickr.com

woensdag 30 december 2009

Warner Bros Studio Tour


Volgens de meeste reisgidsen is de Warner Bros studio tour de beste van de verschillende studiotours die je kunt doen in Los Angeles. Dit jaar waren we eindelijk zo slim om van te voren te reserveren zodat we dit zelf konden gaan ervaren. Het Warner Bros studio terrein ligt aan de andere kant van de heuvels van Hollywood en is zo groot dat het een eigen postcode heeft. Tijdens de tour word je in een treintje rondgereden langs studio's en buitensets. De meeste sets die we te zien krijgen blijken voor talloze series en films gebruikt te worden. Ondanks het feit dat ik best heel veel films en series kijk, herken ik er weinig van. Desondanks ziet het er indrukwekkend uit. Dit is het huis van Sookie uit de Gillmore Girls:


Later als we weer thuis zijn zal ik in genoemde series zeker nog eens kijken of ik de gebouwen van de sets terug herken. Tijdens de tour werden een aantal stops gemaakt. Eerst zijn we in het Warner Bros museum geweest met vooral kleding uit beroemde films, o.a. uit Watchmen en Music and Lyrics. Ook stonden daar echte Oscars. Flauw was dat je hier geen foto's mocht maken. Een tweede stop was in een opslag van beroemde auto's. Hier stonden voertuigen uit Batman, maar ook uit Scooby Doo en de Nerdherd uit Chuck. Hier mochten we gelukkig wel fotograferen.





Daarna stopten we bij een opslag van allerlei zaken waarmee een set aangekleed wordt. Daar hadden ze naast kasten en lampen en weet ik wat allemaal meer, ook de originele set van Friends opgesteld.



De tour duurde ruim twee uur en gaf een leuk beeld van wat het maken van films en series inhoudt. We eindigden natuurlijk in de souveniershop waar we (wat anders?) een magneet kochten voor onze verzameling.