www.flickr.com

woensdag 19 mei 2010

Sha-la-lie met de smurfen en het WK voetbal

Je zou het bijna vergeten naast alle aandacht voor de komende verkiezingen en de voorbereidingen van het WK voetbal, maar ergens volgende week zal ook nog het Songfestival plaats vinden. Sieneke is er in ieder geval klaar voor laat Cornald Maas via Twitter weten. Ondanks de keelontsteking heeft ze zojuist een verrassend goede repetitie achter de rug. 'Plus een toporgel' twittert Maas, dit terwijl eerdere berichten aangaven dat een draaiorgel te zwaar zou zijn voor het podium. Sha-la-lie, zo slecht dat het zomaar eens kans zou kunnen maken, dat is overwegend de mening in Nederland. Volgens de bookmakers maakt Nederland echter geen schijn van kans. Misschien dat we met de smurfenversie meer succes zouden hebben:



Ook smurfen in de versie van de Mosselman van Sha-la-lie. Ik dacht dat we in de jaren '90 alweer afscheid genomen hadden van deze happy-hardcore, maar het blijkt nog te bestaan. Wordt Sha-la-lie hier dan beter van?



Voor deze WK-versie heb ik geen goed woord over: de zang is niet eens zuiver, de tekst is zo mogelijk nog slechter dan die van het origineel en ja, ook hier smurfen:



Is het liedje dan zo volledig kansloos? Ja, in de huidige versie wel als je het mij vraagt. Maar het had echt beter en eigentijdser gekund. Zie hier de versie van Paul de Leeuw, ondanks de slechte kwaliteit van het filmpje veruit de beste optie: