www.flickr.com

zaterdag 22 mei 2010

De gedroomde finale

Eén van de dingen die dit seizoen van American Idol een beetje 'sleepy' maakten, om met Randy Jackson's woorden te spreken, was dat het verschil tussen de beste twee en de rest wel erg groot is. Dit was al duidelijk vanaf de eerste live-show, waardoor de afvalrace een weinig schokkende werd. Ook het afvallen van Casey deze week was dus geen verrassing, de verrassing was eerder dat hij er nog steeds was. Eindelijk zijn we dan aangekomen bij de zogenaamde kippenvelmomenten, de momenten waarop de kandidaten alles geven en werkelijk indrukwekkende prestaties neerzetten. Team Lee of Team Chrystal dus, het prachtige duet dat ze samen deden vorige week maakt de keuze er niet gemakkelijker op:



Om er maar vooral voor te zorgen dat Amerika niet van het spoor zou gaan en in een vlaag van verstandsverbijstering toch nog 'goldie locks' naar de finale zou laten gaan, oftewel Casey, werd deze week voor Lee het beproefde 'Halleluja' uit de kast getrokken door Simon Cowell. Een gegarandeerd succes in iedere talentshow, Lisa won er hier al eens X-Factor mee, en ook Lee weet het indrukwekkend neer te zetten:



Dit trekt mij definitief in de richting van Team Lee, mede door het emotionele filmpje van het concert dat hij 'thuis' in Chicago gaf. Prachtig hoe die jongen zijn tranen inslikte en verder zong: ultieme emo-televisie zoals alleen Amerikanen die kunnen maken: (met name vanaf 3:00 minuten)



Het was een lange rit, maar liefst 41 uitzendingen hebben we er inmiddels op zitten, maar het einde is in zicht. Ik ben klaar voor de grote finale! Go Lee!