www.flickr.com

zondag 18 december 2011

Het Beste van 2011: Televisieseries

1. Treme seizoen 1


Deze HBO serie over de wijk Treme in New Orleans in de nasleep van Katrina is zo goed dat de mensen van New Orleans er zelf ook helemaal gelukkig mee zijn. Tenminste, als ik onze tourguide uit New Orleans mag geloven. In Treme speelt New Orleans de hoofdrol: een stad vol pijn, maar ook vol passie en hoop. Een serie met een prachtig verhaal en die natuurlijk barst van de muziek. Met onder andere John Goodman en de Nederlandse Michiel Huisman.

2. Spooks seizoen 10


Na tien seizoenen nemen we afscheid van Spooks en uiteindelijk dus ook afscheid van één van de mooiste televisiepersonages ooit: sir Harry Pearce. Het is een waardig slot van een fantastische serie, al had ik Harry wellicht een betere toekomst gegund.

3. Homeland seizoen 1


Deze nieuwe serie is absoluut de verrassing van dit najaar. Hij is spannend, heeft boeiende personages en laat tegelijkertijd een scherp tijdsbeeld zien van Amerika en zijn veiligheidsdiensten na 9/11. Het seizoen sluit af met een extra lange aflevering, en nu maar hopen dat er een tweede seizoen in zit.

4. The Kennedys


Deze serie laat een prachtig beeld zien van de beroemde familie Kennedy, waarbij de nadruk ligt op het presidentschap van Jack Kennedy. Ik heb het controversiële er echt niet in kunnen vinden, ik heb er vooral erg van genoten. Dat er nog maar veel van dit soort series mogen volgen.

5. Fringe seizoen 3


In seizoen 2 raakte ik af en toe een beetje de draad kwijt met de verhalen over de ene wereld en over de alternatieve wereld, maar in seizoen 3 is de balans hierin volledig hersteld wat mij betreft. John Noble is daarbij weer weergaloos als Walter Bishop en ook Joshua Jackson heeft in zijn rol als Peter Bishop zijn draai helemaal gevonden en Pacey voorgoed van zich afgeschud. Seizoen 4 is intussen ook al in volle gang dus we kunnen nog even vooruit met deze bijzondere serie.

6. The Big Bang Theory


Niet elke aflevering is even fantastisch, maar een personage als Sheldon maakt ieder moment in deze serie de moeite waard. Hij is zo grappig, eigenwijs en op zijn eigen manier bijzonder dat het meer dan verdiend is dat acteur Jim Parsons overladen is met prijzen voor deze rol. In januari werd bekend dat er nog minstens drie seizoenen bijkomen, wat het totaal op zeven zou brengen.